top of page

Botox, Microbotox, Fillers

Se priser och boka dina injektionsbehandlingar på Boka direkt

Klicka på knappen om du vill boka

Vi erbjuder följande injektionsbehandlingar. Scrolla ner för att läsa mer om våra behandlingar

  • Botox

  • Microbotox

  • Stylage Fillers

  • Viktig information om injektionsbehandlingar

Botox

Estetiskt används Botox ( Botulinum Toxin typ A) för att begränsa aktiviteten i specifika muskelgrupper. Botox reducerar rynkor och mjukar upp fina linjer.
Botox lämpar sig väldigt bra för behandling mot argrynkan  (glabella) , rynkor i pannan, kråksparkar/skrattrynkor runt ögonen och näsrynkor(bunnylines)

Vi arbetar med doser som försvagar muskeln precis så mycket som behövs för att släta ut rynkan.
Injektionerna görs med en  väldigt tunn nål och ger därför inte något stort obehag. Därför är bedövning inte nödvändigt. De muskler som inte behandlas har kvar samma aktivitet som vanligt.
Effekten kommer efter ett par dagar, men har maximal effekt först efter 10-14 dagar.
Eventuell korrigering sker därför först efter 14 dagar. 1 återbesök är inkluderat i besöket förutsatt att det sker 14 dagar efter behandlingen.

Botox skall inte användas under graviditet eller amning.
Du skall vara frisk, inte tagit blodförtunnande preparat eller vara allergisk mot Botulinum Toxin typ A eller mot protein i komjölk.
Du får heller inte ha en muskel eller nervsjukdom så som  ALS eller Myastenia Gravis.
Åldersgräns 18 år
 

Efter behandling kan man få lokal svullnad, blåmärken samt rodnad.

Det är av yttersta vikt att du INTE trycker, masserar eller gnider på behandlingsområdet. Det gör att läkemedlet kan sprida sig sig närliggande muskler som inte är avsedda för behandling.
Undvik träning 24 h efter injektion. 

Microbotox

Vi använder en blandning av Botox Hyaluronsyra & vitaminer för ett effektivt resultat.

Botox för den uppstramande effekten och Hyaluronsyra/vitaminer för ny spänst & lyster. Microbotox ger ingen muskulär stelhet då man inte injicerar i musklerna utan fokuserar på huden.

Stylage Fillers

Stylage klassas som tredje generationens hudfiller. Den består av hyaluronsyra som är ett kroppseget ämne som är biologiskt nedbrytbart. Fillern är även berikad med den värdefulla antioxidanten Mannitol som resulterar i mindre svullnad och rodnad efter behandling. Mannitol gör också att fillern bryts ner långsammare i huden än andra produkter på marknaden. Det är mycket individuellt ur länge effekten av en fillerbehandling kvarstår. Resultatet påverkas av faktorer som hudstruktur, levnadssätt och ålder. Effektens varaktighet är dock vanligtvis 6-12 månader.

 

Stylage finns i flera styrkor och används till att fylla ut fina linjer och djupare veck. Du får ett omedelbart behandlingsresultat. Vanliga behandlingsområden är Nasolabialveck (linjen mellan mungipa och näsvinge), Marionettlinjer (munvinklar/mungipor), läppar (Läppkontur/läppvolym), samt skulptering av kunder/kindben och haka.

Behandlingsmängd 0,8-1 ml per spruta. Beroende på behandlingsområde kan större mängd behövas per behandlingstillfälle.

Att tänka på innan behandling med Stylage Fillers

Effekten av Stylage filler är långvarig, dock inte permanent. Hållbarheten varierar, är individuell och beror på rynkans lokalisation, underliggande muskulatur, ålder och injektionsvolym. Ibland kan en påfyllning med Stylage bli nödvändig för att uppnå önskat resultat. För en bestående effekt krävs regelbunden behandling.

Behandlingen utförs inte på gravida eller ammande kvinnor.

 

Veckan före en behandling får du inte använda blodförtunnande medicin så som Waran, Trombyl eller Plavix. Du får under perioden heller inte använda använda smärtstillande medicin så som TREO, Magnecyl, Ipren eller Voltaren. Dessa läkemedel har alla en blodförtunnande effekten vilket ökar risk för blödning/blåmärken.

OBS! Rådgör med din läkare INNAN eventuell behandling avbryts.

 

Även naturläkemedel så som OMEGA bör undvikas då även detta har en blodförtunnande effekt.

 

Inför varje behandling upprättas en medicinsk journal med patientmedgivande. Fotografering av behandlingsområde genomförs alltid både inför och efter behandling.

24 timmar före och efter en behandling får du inte dricka någon alkohol då detta försämrar behandlingsresultatet

Om du har något av följande, är det inte lämpligt med injektionsbehandlingar

* Diabetes/sockersjuka

* HIV-infektion eller annan blodsmitta

* Reumatism

* Immunbristsjukdom

* Aktiv Herpes

* Aktiv Acne

* Hudsjukdom/Sår

Att tänka på efter behandling med Stylage Fillers

Du skall ej beröra eller massera behandlingsområdet efter injektionen. Undvik direkt stark solexponering ett par veckor efter behandling. Använd solskyddsfaktor minimum 30.

 

Avhåll dig från bastubad, hård träning eller svår utomhus-kyla första dygnen efter behandlingstillfället, då dessa faktorer försämrar behandlingsresultatet

 

Undvik make up första dygnet.

 

Du bör ej behandla det injicerade området med massage, lymfdränage, laser eller radiovågor. Detta påskyndar nedbrytningen av Stylage.

Vid läpp-behandling är det extra viktigt att du använder ett nytt läppbalsam efter behandlingen för att undvika infektion. Du bör heller inte pussas inom ett dygn. Sov heller inte med kudden mot ansiktet första dygnen.

 

Viss rodnad, svullnad och blåmärken är normalt efter en behandling. Svullnaden bör lägga sig efter några timmar, men normalt helt inom 2 dygn.

Om Botox och konsten att Framhäva Din Naturliga Skönhet hos Made by Beauty

När man talar om skönhet och ungdomlighet, är det ofta Botox som står i centrum för samtalen. Hos Made by Beauty, Sjöstadens största och mest uppskattade skönhetssalong, förvandlas dessa samtal till en verklighet där säkerhet och kundtillfredsställelse står i fokus.

Belägen i det pittoreska Hammarby Sjöstad, är Made by Beauty en fristad för dem som söker en förfinad estetik med en känsla av hemtrevnad. Botox-behandlingarna här är inte bara en procedurell åtgärd; de är en upplevelse som sammanflätar avslappning med skönhet.

Vad gör då Made by Beauty så unikt när det kommer till Botox i Hammarby Sjöstad? Svaret är enkelt: en erfaren sjuksköterska vars varsamma hand inte bara återställer din hud till dess ungdomliga spänst utan också ser till att din säkerhet och komfort är prioriterad under hela processen.

För de som besöker Made by Beauty för första gången är det en oas av trygghet och expertis. Från det ögonblick du kliver in genom dörrarna känner du en omedelbar känsla av tillit. Vår sjuksköterska tar sig tid att lyssna på dina önskemål, utför en grundlig analys av ditt ansikte och ger skräddarsydda råd för just din hudtyp och estetiska mål.

Botox-behandlingar kan ibland vara omgärdade av myter och osäkerhet, men våra kunder lämnar sina tvivel vid dörren. Med skickliga injektionstekniker som är både milda och preciserade, tillhandahåller vår specialist en behandling som är så bekväm att kunderna ofta beskriver den som en stunds avkoppling. Detta är skönhetsskötsel på en nivå där känslan av avslappning och lugn är lika betydande som det synliga resultatet.

Och vad säger våra kunder efteråt? Glädjen är påtaglig när de ser resultatet – ett fräscht, mer vaket och harmoniskt ansiktsuttryck som fortfarande ser naturligt ut. Denna nivå av kundnöjdhet har etablerat Made by Beauty som en föregångare för beauty salons inom området för Botox-behandlingar i Hammarby Sjöstad.

Det mest berättande tecknet på vår framgång är antalet återkommande kunder. Tilltro är inte en resurs som vi tar för givet. Genom att konsekvent leverera över förväntningarna stärker vi kontinuerligt vårt rykte som en plats där kunderna kan känna sig trygga och veta att de är i de bästa händerna.

Vi förstår att skönhet är en individuell resa, och hos Made by Beauty är varje behandling 'made by' expertis och omsorg, vilket speglas i vårt namn. Vår dedikation till att förbättra och framhäva din naturliga skönhet är vad som gjort oss till Sjöstadens kärnpunkt för estetisk excellens.

Om du överväger en Botox-behandling och önskar den där speciella omsorgen och expertisen, boka en konsultation hos oss på Made by Beauty. Vi är här för att lyssna, rådge och hjälpa dig att uppnå den där subtila förändringen som gör stor skillnad. Låt oss hjälpa dig att spegla din inre skönhet.

bottom of page